BUN

تست مـربوط به بخـش
چـرا ایـن تست انجـام می‌شـود؟
  • ارزیابی عملکرد کلیه

  • نظارت بر وضعیت مبتلایان به بیماری های کلیوی و افراد دیالیزی

چـه زمـانی بـرای تست مناسب‌ است؟
  • هنگامی که پزشک بخواهد عملکرد کلیه را بررسی کند.
نمـونـه مـورد نیـاز؟
  • خون وریدی
پیـش‌نیاز‌هایـی دارد؟
  • آمادگی خاصی لازم نیست اما از آنجاکه برخی از داروها ممکن است در نتیجه آزمایش اوره اختلال ایجاد کنند، داروهای مصرفی خود را به پزشکتان اطلاع دهید.
چـه چیـزی آزمایش می‌شـود؟

BUN معمولاً به عنوان بخشی از آزمایشات چکاپ روتین درنظر گرفته می شود. همچنین معمولاً با آزمایش کراتینین، زمانی که فردی علائم بیماری کلیوی را تجربه می کند، تجویز می شود.

 اوره یک محصول زائد است که به عنوان بخشی از فرآیند طبیعی بدن برای تجزیه پروتئین ها تشکیل می شود. به آن نیتروژن اوره نیز گفته می شود و توسط کلیه ها از خون تصفیه می شود. کلیه های سالم 90%<  اوره تولید شده را از بدن خارج می کنند، بنابراین سطح خون می تواند نشان دهد که کلیه ها چقدر خوب کار می کنند.

سطح اوره و کراتینین برای ارزیابی عملکرد کلیه و نظارت بر بیماران مبتلا به کلیه های بیمار یا کسانی که دیالیز کلیه دریافت می کنند استفاده می شود.

از آنجایی که اوره مستقیما با عملکرد متابولیک کبد مرتبط است و توسط کلیه ها دفع می شود، اکثر بیماری هایی که کلیه ها یا کبد را تحت تاثیر قرار می دهند می توانند بر میزان اوره موجود در خون تاثیر بگذارند.

در بیماران مبتلا به سندرم هپاتورنال (بیماری کبد/کلیه) میزان اوره با توجه به اینکه عملکرد دفعی کلیه خوب نیست طبیعی می باشد که علت آن عملکرد ضعیف کبد است که موجب کاهش تولید اوره می شود.

به بیمارانی با سطح افزایش یافته اوره، Azotemia گفته می شود

BUN همچنین به عنوان بخشی از پانل متابولیک پایه (BMP)، پانل متابولیک جامع (CMP) یا پنل عملکرد کلیه گنجانده شده است.