- شناسایی افراد در معرض خطر بیماری قلبی آترواسکلروتیک
- در صورت سابقه ابتلا به بیماریهای قلبی
- سابقه کلسترول بالا در خانواده
- داشتن رژیم غذایی پر چربی
- اضافه وزن
- عدم تحرک فیزیکی
- ابتلا به دیابت
- خون وریدی
- آمادگی خاصی لازم نیست اما از آنجاکه برخی از داروها ممکن است در نتیجه آزمایش کلسترول اختلال ایجاد کنند، داروهای مصرفی خود را به پزشکتان اطلاع دهید.
- بارداری و یائسگی از جمله عوامل موثر در میزان کلسترول است.
کلسترول یک لیپید مهم است که در سراسر بدن و در خون یافت میشود. این ماده پیش نیاز ضروری برای تولید هورمونهای جنسی، استروئیدها، اسیدهای صفراوی و پوشش سلولی است.
کلسترول مادهای است که تقریباً منحصراً در حیوانات یافت میشود. فقط مقدار کمی کلسترول از طریق رژیم غذایی تامین می شود، که بیشتر آن در کبد ساخته میشود.
کلسترول اضافی ممکن است به صورت پلاکهایی بر روی دیواره رگهای خونی رسوب کند. پلاکها میتوانند رگ های خونی را باریک یا در نهایت مسدود کنند، که منجر به آترواسکلروز و افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته میشود.
کلسترول از طریق جریان خون و متصل به پروتئینهایی به نام لیپوپروتئینها حمل میشود، لیپو پروتئینها بر دو نوع HDL یا لیپوپروتئین با چگالی بالا (کلسترول خوب) و LDL لیپوپروتئین با چگالی کم(کلسترول بد)، هستند.
آزمایش کلسترول تمام کلسترول (خوب و بد) را اندازه گیری میکند.
تقریبا 75% کلسترول به صورت LDL و 25% به صورت HDL است. LDL مستقیما با افزایش ریسک بیماریهای قلبی و عروق کرونری همراه است. هدف از بررسی کلسترول مشخص کردن ریسک بیماریهای آترواسکلروز قلبی است.
آزمایش کلسترول بخشی از تست پروفایل لیپید است که لیپوپروتئین و تریگلیسیرید را نیز بررسی میکند زیرا کلسترول به تنهایی نمیتواند به صورت دقیق ریسک بیماریهای قلبی را پیشبینی کند.