Renin/Aldossterone

تست مـربوط به بخـش
چـرا ایـن تست انجـام می‌شـود؟
  • جهت تشخیص سطوح غیرطبیعی رنین و آلدوسترون
  • جهت تشخیص اختلالات هورمونی غدد درون ریز نظیر: Primary aldosteronism
چـه زمـانی بـرای تست مناسب‌ است؟

زمانی که شما علائم و نشانه های مرتبط با افزایش تولید سطح آلدوسترون داشته باشید. مانند: افزایش فشار خون، ضعف عضلانی، کاهش پتاسیم و یا نشانه های مرتبط با کاهش تولید آلدوسترون مانند کاهش فشار خون، افزایش پتاسیم و کاهش سدیم داشته باشید.

نمـونـه مـورد نیـاز؟
  • نمونه خون وریدی
  • نمونه ادرار 24ساعته
پیـش‌نیاز‌هایـی دارد؟

جهت اندازه گیری میزان آلدوسترون و رنین در خون ممکن است از شما خواسته شود که پیش از نمونه گیری به مدت 30-15 دقیقه به حالت نشسته یا خوابیده قرار گیرد.

همچنین ممکن است از شما خواسته شود تا از خوردن و آشامیدن برخی غذاها و داروها خودداری کنید.

چـه چیـزی آزمایش می‌شـود؟

آلدوسترون هورمونی استروئیدی است که نقشی اساسی در تنظیم غلظت نرمال سدیم- پتاسیم در خون و کنترل حجم خون و فشار خون ایفا می کند.  رنین آنزیمی است که تولید آلدوسترون را کنترل می کند.

این آزمایش به اندازه گیری سطح آلدوسترون و رنین در خون و سطح آلدوسترون ادرار می پردازد.

آلدوسترون توسط غدد آدرنال که در بالای کلیه ها قرار گرفته است تولید می شود. آلدوسترون موجب تحریک نگهداری سدیم در خون و حذف پتاسیم توسط کلیه ها می شود. رنین توسط کلیه ها تولید شده و فعالیت هورمون آنژیوتانسین را کنترل می کند که موجب تحریک غدد آدرنال به منظور تولید آلدوسترون می شود.

رنین در زمان افت فشار خون و یا کاهش غلظت سدیم-کلراید در توبول ها از کلیه آزاد می شود.

رنین آنژیوتانسین خون را  به فرم آنژیوتانسینI می شکند که سپس با آنزیم ثانویه به آنژیوتانسین II تبدیل می شود. آنژیوتانسین II موجب انقباض عروق و در نتیجه تحریک تولید آلدوسترون می شود  که در نهایت به افزایش فشار خون وحفظ تعادل سدیم- پتاسیم در حالت نرمال می شود.

شرایط مختلفی می تواند منجر به افزایش بیش از اندازه تولید آلدوسترون شود.(که به نام هایپر آلدوسترونیسم و یا آلدوسترونیسم نامیده می شود) همچنین ممکن است برخی شرایط منجر به کاهش تولید آلدوسترون شود. از آنجاکه آلدوسترون و رنین به شدت در ارتباط با هم هستند هر دو ماده اغلب باهم اندازه گیری می شوند.