Mononucleosis (Mono Tests)

تست مـربوط به بخـش
چـرا ایـن تست انجـام می‌شـود؟
  • غربالگری و تشخیص مونونوکلئوز عفونی (IM)
چـه زمـانی بـرای تست مناسب‌ است؟
  • هنگامی که علائم مونونوکلئوز مانند تب، سرفه، تورم غدد لنفاوی و خستگی مشاهده شود.
نمـونـه مـورد نیـاز؟
  • خون وریدی
پیـش‌نیاز‌هایـی دارد؟
  • آمادگی خاصی لازم نیست.
چـه چیـزی آزمایش می‌شـود؟

بیماری مونو نوکلئوز ناشی از ویروس اپشتین بار (EBV) است. این بیماری مسری است و از طریق سلول های آلوده به ویروس که در بزاق افراد مبتلا فراوان است منتقل می شود. مونو تست آنتي بادي هاي هتروفيل را كه در پاسخ به عفونت EBV  ساخته مي شوند، تشخیص می دهد.

معمولاً بزرگسالان جوان تحت تأثیر IM قرار می گیرند. کودکان خردسال آلوده به EBV معمولاً علائم خفیف دارند یا اصلاً علائمی ندارند. با این حال، نوجوانان و بزرگسالان جوان، بیشتر به مونو نوکلئوز مبتلا می شوند و علائم قابل توجهی را نشان می دهند. تظاهرات بالینی تب، فارنژیت، لنفادنوپاتی و اسپلنومگالی است.

سطوح قابل تشخیص آنتی بادی هتروفیل IM معمولاً بین روز 6 تا 10 پس از شروع علائم رخ می دهد. بدین صورت که افزایش سطح معمولا در هفته دوم یا سوم بیماری رخ می دهد و سپس ادامه می یابد و به تدریج در طی یک دوره 12 ماهه کاهش می یابد. آنتی بادی هتروفیل IM علاوه بر  IM با سایر بیماری ها از جمله  لوسمی، لنفوم بورکیت، کارسینوم پانکراس، هپاتیت ویروسی و سیتومگالوویروس عفونی دیده می شود.

چندین آزمایش آگلوتیناسیون هتروفیل در دسترس است، اما اغلب تست Mono spot انجام می شود. همچنین این آزمایش به نام آزمایش آنتی بادی هتروفیل و آزمایش آنتی بادی اپشتین بار نیز شناخته می‌شود.